אהבה כואבת
שילוב מוזר של מילים- "אהבה כואבת" הרי אהבה אמורה להיות עוטפת, מחבקת, מרפאה, מרגשת, איך "כואבת" קשור לזה?
אהבה היא צורך אנושי בסיסי, היא כוח מניע, אולי הכוח החזק מכל הכוחות הקיימים, יש אומרים שהיא מניעה את העולם. שהיא אחד הדברים שגורמים גם לאנשים המרוכזים ביותר בעצמם להעניק לזולתם. כולנו אוהבים לאהוב ואוהבים להיות אהובים. האהבה פותחת אותנו, היא גורמת לנו לעשות דברים שלא היינו משערים שנעשה, היא גורמת לנו להתרכך, לראות דברים בצורה שונה, לרצות לתת מעצמנו למושא אהבתנו. אז איך זה יכול להיות שבאהבה – בעיקר באהבה רומנטית זוגית – אנחנו חווים הרבה פעמים כאב, לכאורה כתוצאה מהאהבה? זה נשמע לא הגיוני, נכון? אם זה כל כך טוב ומיטיב, מה קורה לנו שם? אין ספור הרצאות, סרטים וספרים מדברים ומציגים את הסבל שבאהבה, על הקושי שנוצר בנו כאשר אנו חשופים, כבולים בעבותות האהבה.
מתאמנים רבים שבאים לחפש אהבה ומגיעים אליי לקליניקה, מדמיינים תחושות נעימות בהקשר לקשר רומנטי, משהו אופטימלי, נעים. אבל התחלת קשר יכולה להיות רצופה בתסכולים, בציפיות שלא מתממשות וזה מצריך סבלנות רבה.
לחיות עם ובלי, זו ההתמודדות היומיומית במערכות יחסים. זו ההתמודדות עם החיים בכלל. יום אחד אתם ריקים, ויום אחד מלאים… יום אחד קמים עם אנרגיות מטורפות ושמחה ויום אחר – לא רוצים שאף אחד יפנה אליכם.
אהבה יכולה לגרום לכם סבל ולגרום לכם אושר במקביל. כשאתם אוהבים – אתם מתוסכלים ומתוגמלים גם יחד. אהבה היא הזדקקות – כמו לשוקולד. אבל אחר כך, אוכלים ובוכים, מחבקים ומקללים. החיים יפים אם מכירים בשילוב הזה…
באהבה הדדית האוהבים מבליטים את ייחודיותו וערכו של השני. באהבה קיים הסיכוי שמישהו יכיר אותנו במלואנו, יקבל אותנו מבלי לשפוט ויאהב אותנו למרות כל המגרעות. יחד עם זאת, האהבה אינה מרפאת אותנו ממה שחסר לנו: חסכים מהילדות, טראומות, חרדות הנטישה, חוסר הערכה עצמית – הצפיות שלנו לעיתים גבוהות מדי.
באימון אנחנו עובדים על הציפיות שיש לנו מבן או בת הזוג הפוטנציאלים, אנו מגדירים ביחד זוגיות, עובדים על הדרך לתקשר נכון ממקום של ביטחון עצמי, ועל הדרך להכיר אנשים חדשים.
הדרך לאהבה מתחילה מחיבור למציאות, מנכונות לשינוי ומקבלת האחר ללא שיפוטיות
בואו לאימון אישי לזוגיות בתל אביב
מחכה לכם. לימור פרידמן- בונה